Uitleg van factoring

Uitleg factoring MKB Factoring

Heb je geen beeld bij het concept factoring? Deze blog geeft uitleg en vertelt je welke voordelen het jouw onderneming kan opleveren. 

Wat is factoring?

Factoring is een manier om de betalingen van debiteuren van je bedrijf uit te besteden aan een externe partij. Dit kan geheel, dus voor alle debiteuren, of gedeeltelijk, zoals alleen voor traag betalende debiteuren. De factoringmaatschappij, of kortweg ‘de factor’ betaald voortaan jouw facturen direct uit. Dit wordt gedaan tegen een vergoeding. Deze vergoeding is een bepaald percentage van het factuurbedrag. De hoogte van de kosten verschilt naar gelang de precieze taken die de factoringmaatschappij op zich neemt.

Bij MKB Factoring maken we vrijblijvend een berekening waarna je kunt kiezen of je al je debiteuren of een gedeelte via ons betaald wilt krijgen. Daarnaast is er de mogelijkheid middels een kredietverzekeraar debiteuren te verzekeren. Ook dit nemen we met je door.

Via MKB Factoring worden jouw uitgaande facturen binnen 24u betaald

De verschillende mogelijkheden van factoring

De factormaatschappij kan verschillende werkzaamheden omtrent het factureren overnemen. Zoals eerder genoemd is dit afhankelijk van de specifieke wensen van jou als ondernemer. 

Hieronder vind je de verschillende opties die mogelijk zijn. Mét uitleg van de voordelen die factoring jou als ondernemer kan bieden.

 • De factoringmaatschappij neemt het factureren van jouw onderneming over. 
  Dit houdt in dat jouw facturen, die je aan ons doorstuurt, direct betaald worden. 
 • Je kunt ervoor kiezen een deel van jouw debiteuren aan ons over te dragen. 
  Ook jij hebt vast een aantal klanten die (te) lang wachten met hun betalingen. Wij kunnen deze specifieke debiteuren van je overnemen. 
 • Je kunt er ook voor kiezen om de gehele debiteurenadministratie over te dragen. Daarbij nemen we dus ook de werkzaamheden zoals betalingsherinneringen en incasso’s verzenden op ons. 
 • Ten slotte kan eveneens het debiteurenrisico over worden genomen middels een kredietverzekeraar. 

De voordelen van factoring

Factoring zal een onderneming verschillende voordelen kunnen opleveren. 

 1. Ten eerste is het een groot pluspunt dat facturen direct worden uitbetaald. Dit vergroot de cashflow en liquiditeit van een bedrijf, wat een groter dagelijks budget beschikbaar maakt.
 2. Ten tweede ervaren veel ondernemers het als een groot voordeel dat ze minder tijd kwijt zijn aan het debiteurenbeheer.
 3. Door het debiteurenrisico af te dekken, loop je geen kans meer dat een factuur niet wordt betaald. Ook niet onbelangrijk dat dit bij de grotere bedragen flink wat stress zal schelen!  

Meer weten over factoring?

Naar aanleiding van deze korte uitleg over factoring nog meer vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We plannen een adviesgesprek in waarin we vrijblijvend een berekening maken voor jouw onderneming.

Worden jouw uitgaande facturen (te) laat betaald? Wij helpen ondernemers met groeien door uitgaande facturen binnen 24 uur uit te betalen. Factoring voor MKB en ZZP.

Overig nieuws van MKB Factoring:

Klik op de afbeelding
Gemiddelde betalingstermijn debiteuren MKB Factoring
Hoe werkt factoring? MKB Factoring
Wat is het verschil tussen het bruto en netto werkkapitaal? MKB Factoring
Wat is een goede solvabiliteit? MKB Factoring
Oninbare vorderingen afboeken of niet? MKB Factoring