Second opinion Factoring

Factoring: het nut van een second opinion

Je gebruikt al factoring. Maar zijn de kosten niet te hoog? Of zou je meer van de dienstverlening mogen verwachten dan wat nu geleverd wordt?

Een second opinion laat je op een heldere wijze zien waar en hoeveel je kunt besparen. Ook laat het zien of je bij een andere partij beter af bent wat betreft dienstverlening.

factoring voordelen factoring nadelen factoring mkb factoring

De redenen voor een second opinion

● Je wilt weten of het tegen een lager tarief kan
● De aanpak van de factormaatschappij komt niet overeen met jouw manier van zakendoen
● Jouw onderneming is gebaat bij meer maatwerk
● Je vraagt je af of je meer uit factoring kan halen
● Je wilt je verder verdiepen in het optimaliseren van jouw debiteurenbeheer
 
Als jouw onderneming al gebruik maakt van factoring, dan weet je welke voordelen dit biedt. Maar hoe weet je nu of je een factormaatschappij hebt gekozen die het beste bij jouw onderneming past?
Praten met een partij die expert is op dit gebied en veel aanbieders kent kan je van waardevolle informatie voorzien. Lees hier waarom een second opinion altijd een goed idee is wat factoring betreft. Je kunt ook direct contact opnemen om een vrijblijvende en kosteloze second opinion in te plannen.

Bespaar op de kosten voor factoring

Een second opinion zal je uitsluitsel geven of de factoring van jouw onderneming voordeliger kan. De kans is groot dat een andere partij dezelfde diensten kan aanbieden tegen scherpere tarieven. Maar hoe vind je die? MKB Factoring biedt zelf factoring aan, maar kan je ook doorverwijzen naar een andere partij indien deze beter bij je past. We werken eerlijk en transparant en willen je koppelen aan de beste optie.
 

De werkwijze van jouw factormaatschappij sluit niet aan

We zien geregeld dat de aanpak van een factormaatschappij niet geheel past bij een onderneming. Enkele voorbeelden:
● De factormaatschappij benadert jouw debiteuren niet op een manier die bij jouw stijl van ondernemen past  
● Communicatie tussen jouw bedrijf en de factormaatschappij verloopt stroef of suboptimaal
● Je hebt behoefte aan meer maatwerk, maar jouw factormaatschappij biedt deze mogelijkheid niet

De werkwijze van jouw factormaatschappij sluit niet aan

We zien geregeld dat de aanpak van een factormaatschappij niet geheel past bij een onderneming. Enkele voorbeelden:
● De factormaatschappij benadert jouw debiteuren niet op een manier die bij jouw stijl van ondernemen past  
● Communicatie tussen jouw bedrijf en de factormaatschappij verloopt stroef of suboptimaal
● Je hebt behoefte aan meer maatwerk, maar jouw factormaatschappij biedt deze mogelijkheid niet
 
We zien geregeld dat een ondernemer niet helemaal tevreden is met de dienstverlening van de factormaatschappij. De toon in de communicatie met debiteuren wordt bijvoorbeeld als te streng of te bot gezien. Je zit er niet op te wachten om nog meer tijd te besteden aan het bijsturen van jouw factoringmaatschappij. Je wilt liever een maatschappij die direct al op jouw golflengte zit. 
 
MKB Factoring heeft brede ervaring in de dienstverlening én kan je doorverwijzen naar partijen waar we vaak al jaren mee samenwerken. Zo kunnen wij voor jou de beste match vinden.

Gratis factorcheck? Of vrijblijvend offerte?

Heb je genoeg over dit onderwerp gelezen en wil je factoring gaan aanvragen?

Je hebt behoefte aan meer maatwerk

Met maatwerk worden vaak de beste resultaten bereikt. Zo ook met factoring. Niet één ondernemer of onderneming is natuurlijk hetzelfde – de weg naar resultaat is voor ieder bedrijf verschillend. Met een berekening kan gekeken worden welke debiteuren interessant zijn voor factoring. Hierdoor zie je wat je moet doen om de gemiddelde betaaltermijn (GBT) zo laag mogelijk te krijgen. Zo bereik je een gezonde liquiditeit én houd je de kosten laag.

Niet alle factormaatschappijen zijn echter in staat maatwerk te bieden of om voldoende met je mee te denken. Ze bieden bijvoorbeeld een beperkt aantal opties aan wat factoring of debiteurenbeheer betreft. Schakel je een specialist in, dan verwacht je dat deze met jou meedenkt.

Is jouw onderneming gebaat bij meer flexibiliteit en maatwerk? Een second opinion zal duidelijk maken welke factormaatschappij beter bij jouw onderneming past. Of wellicht bevestigen dat je nu bij de beste partij zit.

Behoefte aan een second opinion? Wij helpen je

Wij kijken voor jou of je bij een andere partij beter af bent wat betreft dienstverlening of kosten. Onze second opinion vertelt je of het verstandig is om de factoring door een andere partij te laten verzorgen. Kom vrijblijvend met één van onze adviseurs in contact om de mogelijkheden en kosten te bespreken.