Debiteurenbeheer uitbesteden

De debiteurenadministratie is een belangrijk onderdeel van een succesvolle onderneming.

Te veel bedrijven hebben dit onderdeel echter niet op orde. Veel ondernemers krijgen helaas te maken met dubieuze debiteuren, met alle gevolgen van dien. We zien geregeld dat een tekortkomend debiteurenbeheer de oorzaak is van een faillissement.

Steeds meer ondernemingen kiezen ervoor om hun debiteurenbeheer uit te besteden aan een externe gespecialiseerde partij. Dankzij deze zogeheten outsourcing hoeven ze zich over hun debiteuren geen zorgen meer te maken. Lees hier waarom het uitbesteden van het debiteurenbeheer een goede zet is voor ondernemers.

factoring voordelen factoring nadelen factoring mkb factoring

Waarom zou je jouw debiteurenbeheer uitbesteden?

Wanneer jouw debiteurenbeheer niet op orde is, kost dat jouw onderneming geld. Hoe langer klanten wachten met het betalen van rekeningen, hoe groter de kans dat ze uiteindelijk überhaupt niet betalen. Dat brengt de liquiditeitspositie en de cashflow van jouw bedrijf in gevaar. Het uitbesteden van je debiteurenbeheer aan een factormaatschappij zal dit voorkomen. 
 
Ben jij MKB’er of ZZP’er en herken je één of meerdere van de volgende situaties? Dan is het uitbesteden van het debiteurenbeheer waarschijnlijk een slimme keuze.
● Je merkt dat je (te) weinig tijd, mankracht of discipline hebt voor een efficiënte debiteurenadministratie 
● Je hebt het idee dat jouw klanten hun rekeningen sneller zouden kunnen betalen
● Ondanks jouw pogingen is het nog niet gelukt de gemiddelde betaaltermijn (GBT) van je debiteuren te verlagen
● Je maakt je zorgen om de liquiditeit en cashflow van jouw onderneming en je wilt op dit gebied liefst vandaag nog verbeteringen zien
● Je hebt moeite met het uitoefenen van druk op klanten die rekeningen niet of te laat betalen

Twijfel je over het uitbesteden van het debiteurenbeheer?

Het uitbesteden van werkzaamheden past niet bij ieder bedrijf of iedere ondernemer. Sommige ondernemingen hebben daadwerkelijk geen hulp nodig bij hun debiteurenbeheer, anderen vinden het idee van uitbesteden gewoonweg onprettig. Toch zal het bijna elke ondernemer voordelen opleveren. Redenen van twijfel die wij vaak tegenkomen:
● Je hebt een administratie-afdeling of medewerker die dit doet
● Weinig debiteuren
● Jouw debiteuren betalen altijd snel
● Problemen met cashflow of liquiditeit zijn je onbekend
 

Denk je dat jouw debiteurenbeheer optimaal is?

Zelfs een ondernemer die denkt de debiteurenadministratie prima op orde te hebben kan nog wat leren. Na een korte analyse van een specialist zul je er ongetwijfeld achter komen dat er toch nog verbeteringen mogelijk zijn. Debiteurenbeheer is zo’n cruciaal onderdeel van de bedrijfsvoering, dat vakwerk vereist is. 
 
Het inschakelen van een externe partij die specialist is op dit gebied, zal voor vrijwel elk bedrijf nut hebben. Factoring zal het proces van facturering tot betaling altijd efficiënter maken. Zeker wanneer groei van jouw onderneming belangrijk voor je is. Verreweg de meeste bedrijven hebben niet de mankracht of financiële expertise in huis die hiervoor nodig is. Bovendien betaalt factoring jouw facturen direct uit waardoor je op dezelfde dag nog het geld ontvangen hebt. De debiteur betaalt vervolgens het factoringbedrijf met de normale betaaltermijn.

Moeite met verantwoordelijkheden overdragen?

Heb je moeite met zaken uit handen geven, dan kan het uitbesteden van jouw debiteurenbeheer middels factoring alsnog een prima optie zijn. Wij stemmen onze werkzaamheden en klantbenaderingen compleet af op jouw wensen en jouw manier van ondernemen. Heb jij behoefte aan geregeld overleg, dan is dat natuurlijk geen probleem.

Het is eveneens mogelijk om een klein deel van het debiteurenbeheer uit te besteden. Je kunt onze diensten bijvoorbeeld ook eerst eenmalig proberen. Laat ons een factuur of één bepaalde klant overnemen en kijk of het bevalt. Merk je dat het jouw onderneming vooruit kan helpen, dan kunnen we eventueel in gesprek voor verdere dienstverlening. Maatwerk en overleg vinden wij erg belangrijk.

De kosten van het uitbesteden van debiteurenbeheer

Benieuwd naar de kosten van het uitbesteden van jouw debiteurenadministratie? Kies je voor het innen van facturen via factoring, dan houden we onze vergoeding in op de betaling van de betreffende factuur. De kosten voor onze overige diensten zijn afhankelijk van onze precieze werkzaamheden. Hier kunnen we meer over vertellen in het adviesgesprek. Plan je vrijblijvende afspraak in met een van onze specialisten.

factoring wat is factoring uitleg over factoring mkb factoring

Twijfels over factoring?

Factoring starten?

Adviesgesprek inplannen

Een professionele blik op jouw administratie van onze experts zal je kunnen vertellen waar zij mogelijkheden tot verbetering zien. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek.

Gratis factorcheck? Of vrijblijvend offerte?

Heb je genoeg over dit onderwerp gelezen en wil je factoring gaan aanvragen?