Factoring

Ben je ondernemer, dan zul je ongetwijfeld vaak facturen versturen.

Moet je geregeld lang wachten tot klanten jouw vorderingen hebben voldaan? Dan is factoring een uitstekende oplossing! 
De voordelen van factoring:
● Facturen direct betaald 
● Grotere liquiditeit van jouw onderneming
● Debiteurenrisico minimaliseren
 

Facturen direct betaald met factoring

factoring voordelen factoring nadelen factoring mkb factoring

Waarom steeds meer ondernemers voor factoring kiezen

Steeds meer Nederlandse bedrijven maken gebruik van factoring. Dit doen ze voornamelijk om hun cashflow gezond te houden en hun liquiditeit te versterken. Factoring is ook interessant wanneer jouw onderneming wel een strakker debiteurenbeheer kan gebruiken. Lees op deze pagina meer over wat factoring inhoudt.
 
We beantwoorden onder andere de volgende vragen:
● Hoe werkt factoring precies?
● Welke werkzaamheden en diensten kan MKB Factoring verzorgen?
● Welke voordelen kan het jou als ondernemer opleveren?
● Welke kosten zijn aan factoring verbonden?
 

Hoe werkt factoring?

Facturen direct betaald

Bij factoring neemt een factoringmaatschappij jouw facturen over. De factuur betalen wij, het factoringbedrijf, gelijk aan jou uit. Jouw onderneming beschikt zo veel sneller over het gefactureerde bedrag dan wanneer je op jouw debiteur zou moeten wachten. Weken of zelfs maanden wachten op betalingen is hiermee verleden tijd!
 
Wij geven de garantie dat de factuur direct betaald wordt: 
● Facturen die voor 13:00 bij ons binnenkomen worden dezelfde middag betaald.
● Facturen die na dit tijdstip worden ingediend, betalen wij de volgende dag.
 

Kan MKB Factoring ook alleen mijn trage betalers overnemen?

Ook een optie: je stuurt alleen een selectie van jouw debiteuren aan ons door. Heb je bijvoorbeeld een aantal klanten die bekend staan om hun trage betaling? Dan kunnen wij voor deze debiteuren de factoring verzorgen. Je hoeft ons enkel en alleen in de cc te zetten wanneer je deze facturen verstuurt. Onze belofte: wij betalen ze direct aan je.
 

Debiteurenrisico gedekt

Eveneens wordt desgewenst het debiteurenrisico aan ons overgedragen. Debiteuren kunnen verzekerd worden door de kredietverzekeraar. Zo ben je als ondernemer gedekt.
 

Overname debiteurenbeheer

Je kunt er ook voor kiezen om de gehele debiteurenadministratie aan ons over te dragen. Over debiteurenbeheer, waaronder de herinneringen en incasso’s, hoef je je in dat geval voortaan geen zorgen meer te maken! 

Wat zijn de kosten voor factoring?

Voor onze diensten vragen we een vergoeding. MKB Factoring verwerkt de kosten direct in de betaling van de factuur. We houden simpelweg een percentage in op het factuurbedrag. Je krijgt dus niet achteraf nog een rekening van ons. Wij weten natuurlijk als geen ander dat je niet op nóg een factuur zit te wachten.

De voordelen voor jouw bedrijf

Vergroot je liquiditeit

Het grootste voordeel van factoring zal ondertussen vast al duidelijk zijn: jouw facturen worden voortaan direct betaald. Dit vergroot de liquiditeit van jouw onderneming aanzienlijk. Je hoeft immers geen aanspraak te maken op eventuele reserves wanneer je zélf betalingen moet doen. Voor veel ZZP’ers en MKB’ers zal dit een enorm voordeel opleveren. Ondernemen gaat zo een stuk soepeler.

Meer efficiëntie en meer slagkracht in je onderneming

Draag je het debiteurenbeheer geheel of deels aan ons over, dan verspil je hier bovendien geen kostbare tijd en kopzorgen meer aan. Het sturen van betalingsherinneringen en het bijhouden van de debiteurenadministratie doen wij voortaan. Je hoeft dus zelf niet meer achter je debiteuren aan te gaan. Deze werkzaamheden neemt MKB Factoring van je over. Zo houd je het contact met jouw klanten positief.

factoring wat is factoring uitleg over factoring mkb factoring

Twijfels over factoring?

Factoring starten?

Meer weten?

MKB Factoring maakt bedrijfsvoering en ondernemerschap een stuk makkelijker en dat tegen geringe kosten. Of je nu een eenmanszaak hebt of een MKB’er bent – de voordelen spreken voor zich.

Heb je vragen over factoring, onze diensten en werkzaamheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Een van onze specialisten praat graag met je verder.

Gratis factorcheck? Of vrijblijvend offerte?

Heb je genoeg over dit onderwerp gelezen en wil je factoring gaan aanvragen?