MKB Factoring

Het runnen van een onderneming gaat gepaard met het sturen van facturen en de nodige herinneringen.

Nagenoeg elke ondernemer krijgt te maken met debiteuren die lang wachten met het betalen van facturen. Voor de meeste ondernemers is de cashflow een onderdeel van het dagelijkse budget. Wordt een factuur dus laat betaald, dan kan de cashflow in de problemen komen. Bovendien behoort het debiteurenbeheer en factureren niet tot de meest favoriete werkzaamheden. Hoe fijn zou het zijn als deze klus je deels uit handen kan worden genomen? MKB Factoring kan je hierbij helpen.
 

Factoring voor MKB: facturen direct betaald

factoring voordelen factoring nadelen factoring mkb factoring

Dit kan MKB Factoring voor jouw onderneming betekenen:

● Directe betaling van facturen.
● Minimalisatie debiteurenrisico middels kredietverzekering.
● Overname gehele debiteurenbeheer.
● Overnemen debiteurenbeheer van een selectie van jouw klanten.

Wat is factoring?

Mocht je nog niet weten wat factoring is, dan leggen we het hier kort uit. Factoring is simpel gezegd het direct betalen van jouw facturen door ons, de factoringmaatschappij. Wij fungeren als tussenpartij; tussen jouw bedrijf en jouw debiteuren.
 
Het voornaamste voordeel van factoring voor een onderneming: facturen worden direct betaald. Zo beschik je direct over het geld van je openstaande debiteuren. En dat betekent een gezonde cashflow en minder geldzorgen voor jou als ondernemer.  
 

De grootste voordelen die factoring biedt:

● Vergroting van de liquiditeit van jouw onderneming.
● Debiteurenrisico gedekt middels een kredietverzekeraar.
● Tijdswinst: besteed geen tijd meer aan jouw debiteurenbeheer.
 
Nu je weet wat factoring globaal is, gaan we dieper in op verschillende facetten van factoring. Na het lezen van deze pagina weet je:
● Welke diensten en werkzaamheden MKB Factoring voor je kan verzorgen.
● Welke voordelen factoring jouw onderneming kan bieden.
● Welke kosten aan factoring verbonden zijn.
 
Over dit alles op deze pagina meer. 

De diensten van MKB Factoring

MKB Factoring kan verschillende werkzaamheden omtrent het factureren van je overnemen. 
Er zijn verschillende opties mogelijk. MKB Factoring kan namelijk het gehele debiteurenbeheer verzorgen of  slechts enkele klanten overnemen. Lees hieronder wat je van MKB Factoring kan verwachten.
 

MKB Factoring betaalt facturen direct uit!

Onze werkwijze is erg simpel: je dient jouw factuur in bij MKB Factoring, en vervolgens betalen wij deze direct. Bij ons gaat dit niet ingewikkeld, maar gewoon middels een cc’tje van de e-mail met de betreffende factuur.
 

Hoe snel wij precies betalen?

● Facturen die vóór 13:00 bij ons binnenkomen, staan dezelfde dag nog op jouw rekening. 

● Facturen die later op de dag worden ingediend, worden de volgende dag betaald. 

 

Overname debiteurenrisico

Het debiteurenrisico kan desgewenst overgedragen worden. Dit houdt in dat onze kredietverzekeraar garant staat voor betaling van jouw facturen. In dit geval zal de debiteur verzekerd zijn door de kredietverzekeraar, zodat jij als ondernemer gedekt bent voor het debiteurenrisico. Ook hiervan merk je niets, het geld staat namelijk al direct op je rekening, wij handelen alles af.

Overname gehele debiteurenbeheer

We kunnen zelfs álle werkzaamheden omtrent debiteurenbeheer van jouw onderneming overnemen. De gehele debiteurenadministratie is voor jou in dat geval geen zorg meer. Je stuurt ons de facturen door, en wij zorgen voor de rest. Wij betalen de facturen direct uit en verzorgen de betalingsherinneringen en incasso’s. 

Factoring voor een selectie van je debiteuren

Niet elke debiteur is even snel met het betalen van de facturen. Heb je een aantal klanten die erom bekend staan (te) lang te wachten met het betalen van je facturen, dan kunnen wij deze van je overnemen. Dat scheelt jou onnodige stress, tijd en negatieve gesprekken met klanten.
factoring wat is factoring uitleg over factoring mkb factoring

Twijfels over factoring?

Factoring starten?

Je onderneming laten groeien met MKB Factoring

De groei van een onderneming wordt vaak deels gefinancierd met de liquiditeit. Het geld wat jij ontvangt van jouw debiteuren gebruik je om binnenkomende facturen en kosten te betalen. In sommige tijden zullen de uitgaande kosten hoger zijn dan de binnenkomende ontvangsten. Zoals je zult begrijpen brengt dit een risico met zich mee. Betaalt een debiteur te laat, dan kom jij in de moeilijkheden om aan je verplichtingen te voldoen. Projecten komen stil te liggen of erger; je krijgt een slechtere score bij bijvoorbeeld Graydon. 
 
Het uitbesteden van factoring neemt dit risico weg doordat facturen direct betaald worden. Je bent niet langer afhankelijk van de betalingstermijn van jouw klanten.
Factoring als alternatief voor lening of externe investering
Wij betalen jouw facturen direct. Logischerwijs beschik je zo sneller over jouw geld dan wanneer klanten de gestelde betalingstermijn letterlijk nemen of flink overschrijden. Een gezonde cashflow vergroot de liquiditeit van je onderneming. Een lening of aantrekken van extern geld is hierdoor minder snel nodig.
Lagere kosten dan lening
Het is zonde om geld te moeten lenen voor het betalen van dagelijkse verplichtingen. De rente die je moet betalen en het risico wat je loopt is voor veel ondernemers gewoonweg te groot. En bovendien helemaal niet nodig. Factoring is een voordeliger en makkelijker alternatief. Zoals gezegd, een cc’tje van de mail met de factuur is voldoende om het geld dezelfde dag al beschikbaar te hebben.

De kosten van factoring

De kosten van onze diensten hangen af van welke werkzaamheden MKB Factoring van je overneemt. We berekenen dit graag in een vrijblijvend adviesgesprek.

Gratis factorcheck? Of vrijblijvend offerte?

Heb je genoeg over dit onderwerp gelezen en wil je factoring gaan aanvragen?